top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJan Egil Omdal

Den Karenske folkebevegelsen i Myanmar

Oppdatert: 31. aug.«Papa hva skal vi gjøre?… de deler Kawtholeeiw, Karen-landet vårt i to.» - Ny melding tikker inn på Hamre - Melding og telefon kommer fra Bangkok.


- «Vi er mer en. 5 000 Karenere samlet til store folkemøter. ( Karen er en etnisk folkegruppe i Myanmar.) TV og media er overalt. Jeg skal tale til folket.»

-Våre korrupte ledere har solgt store landområder til det Myanmarske regimet. Bak ryggen på sitt folk har de inngått avtaler om å bygge en enorm motorvei fra Bengalbukta tvers over vårt land og ned til Bangkok. På begge sider av motorveien eksproprierer, selger, gir de bort enorme ressursrike natur områder. Hva gjør vi??»


- Jeg svarer at vi kjenner til at dette er en del av Kinas og president Xi Jingping store plan om å bygge en «ny silkevei» i samarbeid med den nye Brics unionen. One Belt one Road (OBOR) Dette er Xi’s hjertebarn og kalles dette Århundrets Prosjekt.

- Kinas mål er å etablere en ny Bricks valuta som skal omgå Dollaren. Den «nye Silkeveien» har som mål å innbefatte 78 land og skal stå ferdig i 2048. Innbefatte Asia, Afrika, Midt Østen og land i Europa. Det skal investeres Trillioner i det som skal være motsatsen til G20 landene.

I prosjektet Myanmar og Thailand er der allerede investert 1 milliard Nok. Dette kan ikke stoppes til det er de Geo politiske kreftene for store og kommet for langt.


- Jeg sitter her på Hamre i Kvinesdal å gir han mine beste råd før han skal opp og tale til over 5000 på folkemøtet… Han er en av Hvite Liljes betrodde medarbeidere i Asia og nå en av de fremste lederne i den nye Karenske Folkebevegelsen i Myanmar.

Tusener har i løpet av 2023 vært på flukt fra Burma/Myanmar. Hvite Lilje ønsker å være en stemme for de som ikke blir hørt.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page